Hefel

Since 1907.

HEFEL Textil is een van de meest succesvolle en innovatieve producenten van beddengoed in Europa en marktleider voor natuurlijke beddengoedproducten. Het bedrijf, opgericht in 1907, blijft een familiebedrijf en is trots op zijn succesvolle staat van dienst die meer dan 100 jaar teruggaat. HEFEL staat bekend om zijn unieke innovaties en eersteklas producten van de hoogste kwaliteit.

Alle producten zijn 100% Made in Austria en maken indruk met hun luxe stoffen en speciale vullingen op basis van natuurlijke grondstoffen. Het volledig geïntegreerde productieproces – weven, afwerken, kaarden, quilten, ontwerpen en naaien – vindt plaats in beide Oostenrijkse fabrieken in Schwarzach en Kefermarkt om een beslissende superioriteit in kwaliteit, snelheid en service te garanderen.

100% made in Oostenrijk.

TENCEL® is relatief nieuw in de textiel. Maar dit innovatieve materiaal heeft het Europese Ecolabel al binnen weten te halen, zo milieuvriendelijk is het. TENCEL® is de merknaam voor lyocell, een kunstvezel op natuurlijke basis. En deze vezel wint nu ook aan populariteit in het professionele textiel.

Tencel; de duurzame kunstvezel lyocell

Een van de kenmerken van deze vezel is dat deze heerlijk zacht (zo zacht als zijde) is en is toch heel sterk (net zo sterk als polyester). Daarnaast is het ook nog duurzaam. TENCEL® wordt gemaakt uit cellulose van het hout uit eucalyptusbomen. Voor TENCEL® wordt het hout gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. De bomen worden gekapt, de bast wordt verwijderd en dan worden de kale stammen versnipperd. De snippers komen in een grote bak terecht met een chemische stof die ervoor zorgt dat de snippers vloeibaar worden. De vloeistof wordt vervolgens door een soort douchekop geperst. Hierdoor ontstaan lange draden. Na een chemische behandeling en het opknippen van de draden wordt hier garen van gesponnen en zo nodig verder bewerkt. Bij dit proces ontwikkeld wordt het garen ook nog heel mooi glad gemaakt met een volledig chloorvrije soort bleek.

Wij helpen u graag verder.

Alexandre Turpault

Mirabel Slabbinck