Teixidors

In Teixidors wordt het weefsel geleefd. 

We zetten ons in voor de natuur en de mens. Wij creëren unieke stukken, voor u en voor uw huis, op onze houten weefgetouwen, replica’s van die gebruikt in de negentiende eeuw. Uit een verwende selectie van natuurlijke vezels, waarvan we precies hun oorsprong kennen, creëren we collecties van uitstekende texturen en ontwerpen, die tijd en mode overstijgen. Achter elk stuk zit een verhaal; Een verhaal dat met je doorgaat.

Ons respect voor de natuur en haar beperkte bronnen doet ons twijfelen aan de oorsprong van elke vezel, in elk van onze collecties. We werken met vezels van de hoogste kwaliteit en kiezen leveranciers die lokaal zijn, of die projecten promoten waarmee we waarden delen. We werken voornamelijk met Franse merinowol, met yakwol of kasjmier van Mongoolse coöperaties, die lokale landschapsregeneratie en circulaire economieprojecten bevorderen, of met 100% Europees gecertificeerd linnen dat de traceerbaarheid garandeert.

100% honest &
sustainable

Onze unieke stukken omhullen u, begeleiden u, kleden uw woonruimtes aan of wikkelen u in de loop van de tijd, zachtjes, dankzij de beste natuurlijke vezels, een eigentijds ontwerp en een kwaliteit die lang meegaat.

Essentie

Onze filosofie is uniek, omdat we unieke designstukken creëren, met behulp van negentiende-eeuwse technologie, onze houten weefgetouwen worden uitsluitend aangedreven door de deskundige handen van onze meesterwevers. Onze zorgvuldige en zorgvuldige processen zorgen voor kwaliteit, uniciteit en duurzaamheid.

Een filosofie die ons in staat stelt om nauwgezet voor elke fase te zorgen, van het ontwerp, de selectie van de vezels, de voorbereiding van de schering, het weven op het weefgetouw, evenals de daaropvolgende was; waar we ecologische zeep, temperatuur en het juiste moment combineren.

De som van al deze fasen maakt het mogelijk dat het vinden van de combinatie van ecologische zeep, temperatuur en wastijd, de natuurlijke eigenschappen van elk uniek stuk naar voren komen.

Wij helpen u graag verder.

Alexandre Turpault

Cassenz