Equilli

Uitvinders van nachtrust. 

Beter slapen begint bij je matras. Maar hoe weet je dat je de juiste keuze maakt? Even liggen in de toonzaal zegt weinig over je slaapcomfort op lange termijn. En wat als je dan toch de foute keuze hebt gemaakt? Deze steeds weerkerende vragen hebben ertoe geleid dat dr. ir. Vincent Verhaert en zijn team in 2014 Equilli hebben opgericht. Wetenschappelijk onderbouwde meettechnologie, een modulaire matras die op maat van de klant wordt gemaakt én de mogelijkheid tot aanpassingen na aankoop via het Slaapcontract zorgen ervoor dat de klant niet langer moet wakker liggen van de aankoop van een nieuwe matras.

Ons doel? Een betere, gezonde nachtrust voor elke klant! 

Bij Equilli zit wetenschap in ons DNA. We maken onze modulaire matrassen op uw maat en steunen daarbij op stevig universiteitsonderzoek. Want een goede nachtrust begint bij de juiste matras. Dat is een wetenschap!

Een ergonomische matras

Als u slaapt op een verouderde of een standaardmatras en u vaak last hebt van rugpijn, adviseren we aan om te kiezen voor een ergonomische matras, specifiek tegen rugpijn en op maat van uw lichaamsbouw. Alleen een matras die specifiek werd ontworpen voor uw ergonomisch comfort, biedt namelijk een oplossing tegen rugklachten na het opstaan.

Op maat gemaakte matrassen houden rekening met uw lichaamsbouw en gewichtsverdeling, en voorzien in een zachtere schouderzone, een stevige bekkenzone en een aangepast lendenzone.
Vooral voor zijslapers met rug- of nekpijn, zijn deze voorzieningen erg belangrijk en vaak zelfs doorslaggevend van aard voor een pijnloze en comfortabele nachtrust.

Bovendien zorgt een ergonomische matras dat uw hoofd, nek, schouders en wervelkolom in dezelfde lijn liggen en dat uw rug onbelast blijft. Zo kunnen de tussenwervelschijven zich ‘s nachts op een goede manier herstellen, voldoende vocht opnemen uit de omgeving en zich weer klaarstomen voor een nieuwe dag, waarbij de rug opnieuw veelvuldig wordt belast.

Let echter wel, een ergonomisch matras is geen wondermiddel dat alle rugpijn die in het verleden is ontstaan door een foutieve slaaphouding en een foutieve matras, meteen wegneemt. Een ergonomische matras zal wél zorgen dat uw rug zich stilaan weer herstelt en dat u geen andere klachten oploopt ten gevolge van een slechte matras!

Wij helpen u graag verder.

Alexandre Turpault

Cassenz